ייעוץ כלכלי » ייעוץ עסקי » ייעוץ עסקי לעסקים קטנים

ייעוץ עסקי לעסקים קטנים

עסקים קטנים בתחילת דרכם מתמודדים כיום עם מגוון רחב של אתגרים.

ייעוץ עסקי לעסקים קטנים וחדשים

עסקים קטנים צריכים להעניק מענה מידי ומקצועי לא פחות מזה של המתחרים, ללקוחות המגיעים לחברה. לגייס משאבים כספיים טרם חוג הלקוחות הקבוע מכניס הכנסה שוטפת וכן לזהות במהירות את הטרנדים החדשים שימשכו לקוחות.


עסקים אלה צריכים לבנות מותג שלא היה קיים קודם לכן, וליצור אמון בקרב לקוחות במהירות. נדון בקצרה באתגרים השונים מבחינה עסקית וכלכלית עמם נאלץ להתמודד עסק חדש כדי לשרוד, וכן כיצד ייעוץ עסקי מקצועי יכול להוות מצפן עבור עסקים בתחילת דרכם.

תהליך ייעוץ עסקי אצלנו

1
בחינה להוזלת חיובי המס השוטפים
2
תחזית תזרים
מזומנים מעודכנת
3

תוכנית עבודה /
עסקית עתידית

4

כלים לשליטה
ובקרה שוטפת

כמה עסקים נפתחים ונסגרים בתחילת הדרך?

כיום, אחוז העסקים הנפתחים ונסגרים בשנה הראשון גבוה. בישראל, נסגרים מדי שנה כ-50,000 עסקים קטנים ובינוניים, חלקם עסקים שנפתחו עוד באותה השנה. במדינת ישראל, על פי D&B, היו 64 אלף עסקים קטנים לפני עידן הקרונה לכל אלף תושבים במדינה. נתון זה כולל אך ורק עסקים שהוגדרו כעוסקים מורשים או חברות בע”מ המייצרים עד 100 מיליון שקלים בשנה. מתוכם, בכל שנה נסגרים עסקים רבים בשל אי כדאיות כלכלית, חוסר יכולת לשלם לספקים וסיבות נוספות.

 

כיום, בשל משבר הקורונה המספרים צפויים להיות גבוהים באופן ניכר. מספר העסקים העצמאיים שנסגרים צפוי לעבור בהרבה את מאה אלף העסקים, לפי התחזיות, ורבים יעברו לעסוק בתחום אחר או לשמש כשכירים על מנת לייצר הכנסה בטוחה.

מהן הסיבות לכך שעסקים רבים נסגרים או לא שורדים את השנה הראשונה?

הסיבות לסגירת העסקים מעבר למשבר הנוכחי הן מגוונות. אך, רובן ככולן קשורות לתכנון המוקדם של הפעילות העסקית עוד מהשלבים הראשונים לתחילת הפעילות. בין האתגרים הללו ניתן למנות את הסיבות הבאות:

 

חוסר ניסיון בהקמת עסק: הקמת עסק דורשת ניסיון או תכנון המבוסס על ניסיון של אדם אחר שהקים עסקים בעבר. ניסיון זה כולל יכולות כמו: תכנון כלכלי של התקציב, הבנה של השוק, בניית תחזית תזרים מזומנים, יכולת תמחור וגיוס ההון ההתחלתי. קיימת תופעה של אופטימיות רבה בעת פתיחת העסק המעוורת לעיתים, וגורמת לבעל העסק לא להבחין בסיכונים שונים הקיימים בתחום. למשל, עסק הפועל בתחום המזון עשוי לחשב את מחירי המנות השונות באופן שאינו נכון משום שלא לקח בחשבון את כלל ההוצאות הדרושות להפעלת מסעדה, כגון: משכורות עובדים, תשלום לספקים, ארנונה, חומרי גלם, כשרות, קבלת הרישיונות הדרושים, עיצוב המסעדה ורכישת ריהוט והוצאות דומות. ייעוץ מקצועי עסקי ותכנון של הפעילות מראש יכול לעזור להתגבר על חוסר הניסיון.

 

תכנון תזרים המזומנים: עסקים רבים מתחילים מתוכנית חסכון שפתח בעל העסק או מהלוואה כדי להגשים את החלום. הכספים הללו שנועדו לשמש כעתודת מזומן לעסק, מנוצלים בשנה הראשונה כדי לבנות את התשתית העסקית. כך, העסק מתחיל את דרכו תוך התבססות על הכנסות מלקוחות שעדיין לא צובאים על דלתות העסק. יש להשקיע סכום בפרסום העסק ובקידומו בחוכמה, כדי שלא לנצל את כל התקציב בתחילת הפעילות ולאפשר לעסק הון חוזר לתפקוד שוטף ואיכותי ללא לחץ תזרימי.

 

חוסר הכרות עם הרגולציה בתחום: ישנם עסקים שכדי להפעילם נדרשות תעודות מתאימות או עמידה בתקנים מחמירים. חוסר הכרות עם הרגולציה בתחום שבו העסק פועל, עשויה לגרום לקבלת קנסות ולסגירת העסק עוד בימיו הראשונים.

 

זלזול בתוכנית העסקית: פעילות העסק צריכה להיות מתוכננת לפרטי פרטים טרם העסק הוקם. עסק שהתחיל בצורה כאוטית, ימשיך לפעול באופן של כיבוי שריפות וסיכוי ההצלחה שלו מעטים.

למה חשוב ייעוץ עסקי לעסקים קטנים טרם פתיחת העסק?

החשיבות של ייעוץ לעסקים קטנים – פגישה עם יועץ עסקי מקצועי יכולה לסייע לעסקים רבים להתחיל בדרך נכונה, לבחון את הכדאיות הכלכלית של העסק עוד לפני השכרת הנכס בו יפעל והתחלת הפעילות. יועץ עסקי יכול למנוע מספר טעויות נפוצות של בעלי עסקים:

ממה כדאי להיזהר בפתיחת עסק חדש?

– קבלת מימון משותפים שקטים הנוגסים בהכנסות העסק.


– התחלת פעילות עם שותף ללא כישורים מתאימים להפעלת העסק. לפעמים, חברים יכולים להיות מכשול בשלב הקריטי כל כך של הפעילות.


– חוסר יכולת לנהל צוות עובדים ביעילות. ניהול כוח האדם בעסק בצורה נכונה הוא מדד בסיסי להצלחת העסק. אם העובדים גונבים סחורה או ציוד, או אינם שותפים מלאים למטרות העסק יהיה קשה מאד להניע אותם לעבוד לטובת השגת מטרות העסק.


– תמחור לא נכון של הפעילות. מחיר נמוך מדי יכול לשחוק את הרווח, ומחיר גבוה מדי לצמצם את כמות המכירות.


– אופטימיות יתר עשויה להוות מכשול בתחילת הדרך. יש להשקיע את הסכומים ההתחלתיים בשיווק, אך לא להוציא את כל התקציב מתוך הנחה שההשקעה תניב מכירות מיידיות.


– חוסר יכולת ליצור בידול מול המתחרים. עסקים רבים מגלים כי הם הצטרפו לתחום שיש בו שחקנים ומתחרים רבים מדי, אם יתעקשו ליצור בידול למותג שבנו הסיכוי להתמודד מול מתחרים וותיקים נמוך.

מהם הדברים החשובים ביותר מבחינת ההתנהלות העסקית?

כאשר מתחילים עסק חדש חשוב לקבל את כל הנתונים על הפעילות שביצעו אחרים לפניכם. יש האומרים כי אם צועדים לאט ומתבססים על ניסיונם של אחרים, ניתן להגיע גם לפסגות ההרים המאתגרות ביותר. הדבר נכון גם בעולם העסקים. יועצים עסקיים מנוסים יכולים ללוות את העסק בצעדיו הראשונים כדי לזהות את האתגרים הייחודיים בתחום ולסייע לבנות את העסק נכון.

 

המלצה חשובה נוספת היא שמירה של מירב התקציב המיועד להקמת העסק לשנה השנייה. חשוב שלא להוציא את כל התקציב בשנה הראשונה על משרדים מרשימים, או כמות גדולה של מלאי שעשוי להישאר במחסנים. כאשר מתחילים בהשקעה נמוכה ניתן להגדיל אותה בהדרגה, אך השקעה גדולה לעסק שכשל קשה מאד להחזיר.

 

בנוסף, כדאי למצוא את השותפים המתאימים לדרך. לא ליצור שותפויות רק על בסיס הכרות מוקדמת, אלא על בסיס כישורים שחסרים לכם ויכולים להיות אצל השותף.

 

אם אתם מקימים כיום עסק קטן, מומלץ לקבל ייעוץ עסקי מחברה שסייעה לעסקים כמו שלכם בתחילת הדרך ליצור תוכנית עסקית מקיפה, הכוללת תכנון מקיף של השנה הראשונה מבחינת פעילות והכנסות, תמחור ובחינת הכדאיות הכלכלית של כל אחד מהשירותים והמוצרים שאתם מתכוונים להציע. הדבר יעניק תשתית יציבה לעסק ויגדיל את סיכוייו לשרוד.

ייעוץ עסקי שעובד מהיום הראשון!

לקביעת פגישת ייעוץ ראשונית ללא עלות השאירו פרטים ואחזור אליכם

השאירו פרטים

בואו נצא לדרך משותפת

טופס יצירת קשר
השארו לנו פרטים

הגעת להחלטה הנכונה

אני כאן
לעזור לכם