ייעוץ כלכלי » ייעוץ עסקי » איך לפתוח עסק חדש?

איך לפתוח עסק חדש?

הקמת עסק חדש הינה תהליך הדורש תכנון מקדים ומדוקדק

ייעוץ עסקי לפני פתיחת עסק חדש

על מנת לבחון מראש את סיכוי הצלחת העסק ולזהות את האתגרים העומדים בפניו. לכן, חשוב להגדיר מראש את צרכי ומקורות המימון של העסק. במאמר זה נדון בכמה אבני דרך בסיסיות בתהליך, וכן באפשרות לקבל ייעוץ עסקי מקצועי, על מנת לבצע את התהליך תוך מזעור סיכונים וטעויות הנובעים מחוסר ניסיון.

תהליך ייעוץ עסקי אצלנו

1
בחינה להוזלת חיובי המס השוטפים
2
תחזית תזרים
מזומנים מעודכנת
3

תוכנית עבודה /
עסקית עתידית

4

כלים לשליטה
ובקרה שוטפת

אילו היבטים נדונים במהלך הייעוץ העסקי?

מקורות המימון של העסק
רבים מנסים להקים את הפעילות החדשה על ידי מימון עצמי, תוך הקצאת כל המשאבים העומדים לרשותם מתוך הנחה אופטימית, שהעסק יצליח לייצר מספיק הכנסות שיחזירו את הכספים שהושקעו בו. תכנון מקדים של צרכי המימון ומקורות המימון ושל תזרים המזומנים הצפוי, לרבות בחינת האפשרות לקבלת הלוואה לבניית העסק, יסייעו לשמור על תזרים מזומנים נוח, שימנע קריסה או קשיים תזרימים בשלבים שבהם העסק נבנה.

 

בנוסף, חשוב לתכנן את ההוצאות הנלוות להקמת עסק, כמו: השכרת משרדים או שטחים לוגיסטיים והתאמתם לצרכי העסק, עלויות עובדים, עלות סחורה, עלויות שינוע (אם העסק מבוסס על מכירת מוצרים פיזיים), עלויות של ביטוח והוצאות נוספות הקשורות לפרסום וקידום העסק. כל אלה ישוקללו יחדיו כדי להבין מה הסכום הנדרש לעסק בשנה הראשונה ובשנים הבאות לפעילותו.

 

היתכנות כלכלית

בחינת ההיתכנות הכלכלית עשויה להפוך לבדיקת כדאיות לעסק. חישוב ההוצאות וההכנסות הצפויות בצורה של טבלה בסיסית אינו מספיק. מדוע? יש עסקים שצריכים לקחת בחשבון שיקולים של רגולציה וקבלת אישורים שונים כדי להתחיל את הפעילות העסקית. כאשר רמת ההכנסות מצומצמת בהתחלה, עד שנבנה חוג לקוחות קבוע, ההוצאות הנוספות המכונות “תקורות” עשויות להוות מקל בגלגלי העסק ולגרום לו להיות פחות רווחי בשלבי חייו הראשונים. חישובים אלה יכולים להעניק תובנות רבות, ועשויים גם לשנות את הדרך שבה העסק פועל, אילו שירותים הוא יציע ובאילו אזורים ושווקים גאוגרפיים הוא יתמקד בכל נקודת זמן נתונה.

 

באמצעות בדיקת היתכנות כלכלית, יועץ עסקי מנוסה יכול לבדוק איך אפשר להפוך את העסק למיזם המסוגל לייצר רווחים כבר בשנים הראשונות לפעילותו מבלי להתבסס על מקורות מימון חיצוניים. חוסר ניסיון בתחום עשוי לגרום למיזם להפוך להיות רווחי על הנייר, אך לגרום להפסד כבר מאוחר יותר. לכן, היועץ העסקי משמש גם כדי למנוע טעויות מיותרות בשלב התכנון.

חשיבות תמחור המוצרים והשירותים

תמחור מוצרים או שירותים הוא תורה שלמה המבוססת על כוחות השוק, מחקר של מחירי המתחרים, עלות חומרי הגלם, העבודה ועלויות נוספות. לאחר מכן יש להחליט האם לעבוד על מתח רווחים נמוך ולשווק כמות גדולה יותר של מוצרים או שירותים, או להסתפק בכמות קטנה של מכירות עם מתח רווחים גבוה. יש להכיר היטב את הפעילות של המתחרים הישירים והעקיפים, כדי לזהות מגמות שונות בנישה שבה העסק מיועד לפעול, כדי לתמחר את הפעילויות הללו בדרך הנכונה.

 

יועץ עסקי מנוסה יכול לכוון אתכם לאיתור המידע הנכון מהמתחרים, ולזיהוי של הצלחות וכישלונות בתחום הנובעים מתמחור שגוי (גבוה או נמוך מדי), כדי לאפשר לכם ללמוד מניסיונם של אחרים בתחילת הדרך. ליווי זה יכול להמשיך גם לשלב שבו העסק פועל, כדי לשנות את התמחור בצורה גמישה בהתאם לכוחות השוק ולגורמי מאקרו עולמיים ומקומיים העשויים להשפיע על העסק שאתם מקימים.

החזרי ההלוואות

יתכן וכבר הצלחתם לגייס הלוואה לעסק שאתם מקימים. אך, האם תכננתם כיצד תחזירו אותה אם העסק לא התחיל להתרומם בקצב המתוכנן? במהלך הייעוץ העסקי יבחנו חלופות שונות למימון, שיכולות להעניק לכם זמן רב יותר להחזיר את הלוואה, או שיפור של תנאי ההלוואה באמצעות שימוש בספקים פיננסיים אחרים.

 

חשוב במהלך הייעוץ העסקי לראות את התמונה הכוללת ולזהות היכן עשוי להיווצר קושי תזרימי. את האתגר הזה ניתן לפתור מראש עם תכנון מוקדם המבוסס על מודלים כלכליים שבוחנים את התנהלות השוק כיום, סקירה של אפשרויות המימון של המתחרים המציעים מוצרים או שירותים זהים ויצירת תשתית פיננסית בטוחה באמצעות גיוס כספים ממקורות נוספים. כמו כן, יועץ עסקי מנוסה יסייע לכם בשלב הזה לבנות תחזית תזרים מזומנים אשר תאפשר לכם לחזות יותר בקלות בעיות עתידיות הרבה לפני שהן קורות.

 

תוכנית כלכלית
במהלך הייעוץ העסקי תבנה תוכנית כלכלית מקיפה, המציגה את המטרות והיעדים לטווח הקצר והקרוב של העסק, הדרך להגיע אליהם ומקורות המימון שישמשו כדי לממן את השלבים השונים בפתיחת העסק. התוכנית הכלכלית המקיפה תכלול תכנון של המלאי הדרוש, כמות העובדים ועלותם, הוצאות שונות על פתיחת העסק עצמו, עליות מימון העסק, הוספת סכומים להוצאות לא צפויות ומרכיבים נוספים שיציגו בפניכם את התמונה הפיננסית של העסק עוד בשלבי ההקמה שלו.

ביצוע הלכה למעשה של התוכניות

החלק המעשי בליווי העסקי הוא ההקמה בפועל של העסק, לרבות כל הנתונים שהוזכרו לעיל. אם התוכנית העסקית והנתונים שהצטברו מעידים כי ישנה היתכנות כלכלית להקמת העסק ויצירת ריווחיות בשנים הקרובות, אפשר יהיה לצאת לדרך. היועץ העסקי יוודא את השימוש בעקרונות שנדונו בפגישות ויסייע להביאם מרמת התכנון הראשוני למציאות.

 

תוך כדי הייעוץ העסקי עשויים להתגלות אתגרים נוספים ונתונים שעשויים להשפיע על סיכוי הרווחיות של העסק. לדוגמה, משבר כלכלי עשוי להשפיע על יכולת החדירה למדינות נוספות לשוק המוצרים והשירותים. לכן, תידרש גמישות ויכולת “חישוב מסלול מחדש”, כדי להקים את העסק באופן שישמור על רווחיות מקסימלית או לכל המועט על שרידות, גם בעתות משבר. תכנון מוקדם של גורמי הסיכון, ויכולת הגידור של סיכונים אלה, תעניק לעסק את רשת הבטחון אשר לה הוא זקוק הן בתחילת הדרך והן בהמשך הפעילות העסקית בעתיד.

 

לסיכום, ייעוץ עסקי מנוסה ומיומן מאפשר להקים עסק תוך תכנון מוקדם של כל הסיכונים העשויים להתגלות בהמשך הדרך, תוך התחשבות ביכולת המימון, נטילת הלוואות, זיהוי האתגרים השונים, בחינת המתחרים, תכנון תמחור המוצרים והשירותים והיבטים נוספים. ליווי זה המבוצע בצורה מקצועית, יכול להוות מקפצה לעסק חדש ולאפשר לו להגיע לרווחיות במהירות רבה יותר מאשר עסק שלא ביצע תכנון מדוקדק מראש.

ייעוץ עסקי שעובד מהיום הראשון!

לקביעת פגישת ייעוץ ראשונית ללא עלות השאירו פרטים ואחזור אליכם

השאירו פרטים

בואו נצא לדרך משותפת

טופס יצירת קשר
השארו לנו פרטים

הגעת להחלטה הנכונה

אני כאן
לעזור לכם