הסיבות לסגירת העסקים מעבר למשבר הנוכחי הן מגוונות. אך, רובן ככולן קשורות לתכנון המוקדם של הפעילות העסקית עוד מהשלבים הראשונים לתחילת הפעילות. בין האתגרים הללו ניתן למנות את הסיבות הבאות:
חוסר ניסיון בהקמת עסק: הקמת עסק דורשת ניסיון או תכנון המבוסס על ניסיון של אדם אחר שהקים עסקים בעבר. ניסיון זה כולל יכולות כמו: תכנון כלכלי של התקציב, הבנה של השוק, בניית תחזית תזרים מזומנים, יכולת תמחור וגיוס ההון ההתחלתי. קיימת תופעה של אופטימיות רבה בעת פתיחת העסק המעוורת לעיתים, וגורמת לבעל העסק לא להבחין בסיכונים שונים הקיימים בתחום. למשל, עסק הפועל בתחום המזון עשוי לחשב את מחירי המנות השונות באופן שאינו נכון משום שלא לקח בחשבון את כלל ההוצאות הדרושות להפעלת מסעדה, כגון: משכורות עובדים, תשלום לספקים, ארנונה, חומרי גלם, כשרות, קבלת הרישיונות הדרושים, עיצוב המסעדה ורכישת ריהוט והוצאות דומות. ייעוץ מקצועי עסקי ותכנון של הפעילות מראש יכול לעזור להתגבר על חוסר הניסיון.
תכנון תזרים המזומנים: עסקים רבים מתחילים מתוכנית חסכון שפתח בעל העסק או מהלוואה כדי להגשים את החלום. הכספים הללו שנועדו לשמש כעתודת מזומן לעסק, מנוצלים בשנה הראשונה כדי לבנות את התשתית העסקית. כך, העסק מתחיל את דרכו תוך התבססות על הכנסות מלקוחות שעדיין לא צובאים על דלתות העסק. יש להשקיע סכום בפרסום העסק ובקידומו בחוכמה, כדי שלא לנצל את כל התקציב בתחילת הפעילות ולאפשר לעסק הון חוזר לתפקוד שוטף ואיכותי ללא לחץ תזרימי.
חוסר הכרות עם הרגולציה בתחום: ישנם עסקים שכדי להפעילם נדרשות תעודות מתאימות או עמידה בתקנים מחמירים. חוסר הכרות עם הרגולציה בתחום שבו העסק פועל, עשויה לגרום לקבלת קנסות ולסגירת העסק עוד בימיו הראשונים.
זלזול בתוכנית העסקית: פעילות העסק צריכה להיות מתוכננת לפרטי פרטים טרם העסק הוקם. עסק שהתחיל בצורה כאוטית, ימשיך לפעול באופן של כיבוי שריפות וסיכוי ההצלחה שלו מעטים.