פעמים רבות בעלי עסקים לא מחשבים נכון את מבנה העלויות הכולל של העסק. עלויות אלה מורכבות מהוצאות משתנות שתלויות במרבית המקרים בהיקף הייצור, דוגמת חומרי גלם בעסקי מזון ומשקאות, בשילוב כמובן, של ההוצאות הקבועות של העסק דוגמת שכירות, ארנונה וכדומה). כאן ברוב המקרים מתרחש תמחור שגוי, שמביא בסופו של דבר את העסק להפסד מצטבר ואף לקריסה.
תרחישים כאלה ניתן לפתור בנקל באמצעות בחינה מחודשת של מערך התמחור העסקי. בחינה שנעשית כאן ב’שיערוך’, במסגרת התהליך שלקוחותינו עוברים עמנו.
תהליך הבדיקה התמחירית שאנו מבצעים כאן מורכב מכמה בחינות וניתוחים. התהליך בודק מספר פרמטרים והתנהגויות עסקיות. מניסיוננו אנו יודעים לומר שפעמים רבות בעלי העסק שפנו אלינו אינם מחשבים את עלות שכרם כעובדים ומתייחסים אל נתון זה כרווח. זוהי שגיאה ברורה ואף בוטה.
כאן חשוב לעשות סדר בהגדרות: רווח מוגדר כיתרה שנותרת לבעל העסק לאחר ששולמו כל ההוצאות והמשכורות, כולל המשכורת הראויה לבעל העסק, כלומר משכורת לעובד תיאורטי שייקח על עצמו את כל האחריות המוטלת כיום על כתפי בעל העסק: גיוס לקוחות ושיווק, גבייה, תפעול, ממשק מול הרשויות, רואה חשבון, בנקים, ספקים ועוד.
תחת הגדרה זו חלק ניכר מהעסקים העצמאיים כלל אינם רווחיים. כאן חייבת להיות התערבות מקצועית עסקית רצינית ושקולה שמבינה בכל תורת התמחור וההתנהלות הפיננסית של עסקים.
אנו ב’שיערוך’ מומחים בתחום זה ובעלי ידע וניסיון רב-שנים בנושא. אנו גאים לומר שמאות עסקים הצליחו לבנות מערך תמחור עסקי נכון וראוי בעקבות הייעוץ והליווי שלנו ויצאו מהסטטיסטיקה העצובה של עסקים שנסגרים או נקלעים לקשיים.